Tillfällig tidsbrist

Hej! Som ni märker blir det lite snål uppdatering av bloggen så här i början. Förhoppningsvis blir det ett bättre ”flow” när allt är sorterat och iordningställt i ateljén, men för tillfället har jag det ovanligt snärjigt på jobbet så det blir väldigt oregelbundna och korta stunder som jag tillbringar i ateljén.

Just nu håller jag på att sortera tillbehör och mäta upp tyger för att ha koll på vad och hur mycket som finns. Inspirerande och roligt är det och design-idéerna snurrar vilt i skallen. Har börjat skissa så smått, synd bara att jag är så urdålig på att teckna, det blir långt ifrån lika snyggt som i mitt huvud, men huvudsaken man ser själva grundidén.

Det är mycket enklare att skapa plagg och mönster när det gäller maskin-stickning, för då har jag stickmaskinens dator till hjälp. Men nu är det sömnad som är prio ett, så det är bara att kludda vidare. Jag vill åtminstone ha en handfull färdiga skisser innan jag börjar med mönsterkonstruktionen.

Det som är viktigast nu är att skaffa ett rejält klippbord och en ny provdocka eftersom den gamla gått sönder, dessutom behöver en av symaskinerna en lätt renovering. Testade overlockmaskinen häromdagen och efter rengöring och omträdning funkar den perfekt. Så bara tiden infinner sig så kommer det att bli full rulle...