Om mig

 Jag är en glad norrländska, född i Torsby, Värmland, men har bott större delen av mitt liv i Sollefteå - Nipornas stad och Ådalens pärla. Bodde en kort period i Linköping men drabbades av svår hemlängtan. 
 
Arbetar sedan 2003 som arbetsledare och funktionsansvarig vid Riksarkivets avdelning för registrering och digitalisering - SVAR.
 

Är intresserad av hantverk, kulturhistoria, samhällsfrågor, politik, djurskydd, miljö och sport, företrädesvis hockey. Avskyr rasism och diskriminering i alla former.

Medverkade under slutet av 90-talet i EU-projektet "Gensa Nordic Design" där ett gäng glada, hantverksintresserade kvinnor i glesbygden gick en kurs i maskinstickning, marknadsföring m.m. för att sedan starta ett kooperativ där vi producerade och sålde maskinstickade produkter av exklusiv kvalitet och design.

Har också varit aktiv Dartspelare under många år, ingått i svenska landslaget och tagit SM-guld två gånger.

Blev med tiden tvungen att trappa ned med hantverket och helt sluta med darten eftersom jag började få besvär med värk och begränsad rörelseförmåga i nacke, axlar, armar och händer. Det visade sig att jag har ett inoperabelt diskbråck i nacken orsakat av en bilolycka under tidigt 90-tal. Jag hade även karpaltunnelsyndrom i höger hand vilket jag opererats för.

2006 kollapsade jag på jobbet efter en stressfylld period och diagnostiserades med svårinställd diabetes typ 2 samt hypotyreos-låg sköldkörtelaktivitet. Under samma år började jag få svårigheter att gå, och året efter fick jag diagnosen spinal stenos i ländryggen.

Under 2015 fick jag diagnosen reumatoid artrit, alltså ledgångsreumatism. Jag drabbades även av grå starr på båda ögonen, en direkt följd av min diabetes. Har nu opererat båda ögonen och fått konstgjorda linser.

Är född optimist, tycker inte om att klaga, klarar vardagen hyfsat bra, jobbar fortfarande heltid och är fast besluten att återuppta och utveckla mitt hantverk. Mitt umgängesliv blir däremot lidande, så det tar jag igen via sociala medier. 

Jag finns på: Facebook, Twitter, Instagram (se nedan), samt Blogspot, Wordpress och Nouw.  Se blogglista här >>

Instagram